CROSS News

Търсене в този блог

неделя, 3 април 2011 г.

Анализ на пазарите за периода 04.04.2011 – 08.04.2011.

Основният акцент през тази седмица 04.04.2011 до 08.04.2011 ще бъде поставен отново върху случващото се в Еврозоната. През уикенда МВФ настояха за контролиран фалит на Гърция при проведение разговори с представители на правителствата на страни членки на ЕС. Ако това решение се приеме, вероятно еврото ще се окаже под сериозен натиск и това ще доведе до рязкопоскъпване на долара, но въпреки това в четвъртък 07.04.2011 г. ЕЦБ вероятно ще повиши основния лихвен процент в еврозоната от 1% до 1.25%, което ще доведе до поскъпване на еврото, и ако в началото на седмицата се е наблюдавало негово поевтинявне то в сряда има вероятност загубите да бъдат заличени. Но според нас, вероятно еврото ще поскъпва през цялата седмица и проблемите около Гръцкият дълг, ще бъдат временно игнорирани.
Войната в Либия започна да отщумява и скоро ще вероятно огънят ще бъде прекратен, но това няма да доведе до поевтиняване на петрола, който очакваме отново да поскъпва и през тази седмица.
Повишаващата се инфлация в световен мащаб, отново ще води до поскъпване на златото и останалите суровини, но повишаването на лихвения процент в еврозоната, може да охлади това поскъпване и да доведе до временен спад в цената на златото.
За 04.04.2011 няма сериозни новини, които биха повлияли на пазара, освен споменатото вече решение на МВФ да поиска контролиран фалит на Гърция. В 13.15 българско време Бернанкие ще говори и думите му ще се следят с интерес от инвеститорите. Евентуален намек, че САЩ също ще се готвят за намаляване на икономическите стимули, ще доведе до поскъпване на долара спрямо еврото.
На 05.04.2011 г. в 9.50 излизат данните за PMI индекса в Германия, които отчита продажбите и заетостта в страната. Очаква се данните да са благоприятни, тъй като германската икономика се възстановява от рецесията.
В 10.00 излизат стойностите за този индекс за цялата Еврозона, като се очаква да се повиши от 50.8% до 50.9% , което ще е благоприятно за еврото.
В 11.00 излизат данните за продажбите на дребно в Еврозоната като очакванията са те да са спаднали от 0.4% до 0.1%. Тези данни показват, че покупателната способност на населението в Еврозоната е спаднало, което се дължи най-вече на растящата инфлация.
В 16.00 излизат данните за не-производствения ISM индекс в САЩ, който показва, какво е икономическото състояние на непроизводствения сектор в икономиката на САЩ. Според анализаторите се очаква да има нарастване на настоящата стойност от 59.7% до 60.2%, което говори за възстановяване на този сектор. Това може да се окаже благоприятно за еврото.
В 20.00 ще има конференция на FOMC, където ще се даде представа за настоящето икономическо състояние на щатската икономика. Тази среща ще се следи с голям интерес от трейдърите.
На 06.04. 2011 интерес за инвеститорит ше представляват данните за БВП на Еврозоната, които излизат в 11.00 българско време. Очакванията са да няма промяна за този период, което ще потвърди факта, че само някои държави от Еврозоната излизат от рецесията, но повечето все още изпитват сериозни икономически проблеми. Това може да се отрази негативно върху цената на еврото, но трейдърите по-вероятно ще изчакат дали в четвъртък ЕЦБ ще повиши своя основен лихвен процент.
07.04.2011 ще е най-важният ден за трейдърите и инвеститорите като всички ще следят дали ЕЦБ ще повиши лихвения си процент или не. Това ще стане известно в 13.45 българско време. Ако лихвата се повиши от до 1.25% това ще доведе и до поскъпване на еврото спрямо долара и останалите валути.
За 08.04.2011 единствената по-сериозна икономическа новина е свързана с данните за търговския баланс на Германия, като се очаква да се повиш от 11.8 милиаеда евро до 14.2 милиарда. Ако това очакване на инвеститорите и анализаторите се окаже вярно ще се отрази благоприятно на еврото и ще доведе до неговото поскъпване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар